Programma 2020
 

Opleidingen Horeca Vlaanderen:
 
Starten in de Horeca
Dinsdag 18 februari van 10:00 - 13:00
Klik hier om in te schrijven

Laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie.
Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan kunnen wij u helpen!
Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijgt u een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.

Een greep uit de onderwerpen:
- De opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen
- De vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap
- De financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds
- Juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?
- De Do’s & Don'ts: de juiste look & feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen
- Personeelsbeleid: geen of juist veel personeel
- Aankoopbeleid: goede leverancierscontracten


Overlaten of stopzetten van een horecazaak
Woensdag 19 februari van 10:00 - 13:00
Klik hier om in te schrijven

Hoe neem ik op een goede manier afscheid van mijn zaak?
In deze opleiding krijgt u inzicht in de mogelijkheden om uw zaak over te laten. Met zo weinig mogelijk theorie en veel praktische voorbeelden geven we antwoorden op o.a. de volgende vragen. Op welke manier bepaalt u de overnameprijs? Hoe vindt u de geschikte overnemer? Hoe vergroot u de verkoopbaarheid van uw horecazaak? Wat als u er dan toch niet in slaagt om te verkopen, wat zijn dan de beste opties?

U krijgt ook een overzicht van de verschillende manieren om uw zaak over te laten (aandelen, handelsfonds, eenmanszaak, eigenaar, huurder,…) en de consequenties die dat heeft op de transactie.

Docent: Filip Nicasi heeft jarenlange ervaring in de management- en communicatiesector specifiek voor horeca.

Meer info: Horeca Vlaanderen, info@horeca.be


Opleidingen Vives:

Blurring the new sales?
(Engels)
Woensdag 19 februari van 14:30 - 15:30
Door Ilse Duponcheel, docente graduaat Logies-, restaurant-, en cateringmanagement


Menu-engineering: How to optimize your menu? (Engels)
Woensdag 19 februari van 15:30 - 16:30
Door Céline Leys, docente Bachelor Hotelmanagement