Programma 2023

Maandag 6 februari: Mocktailworkshop

In organisatie van Horecaforma en Logo Brugge-Oostende

Sessie 1: 12u30-14u30 
Sessie 2: 15u30-17u30

De vraag naar non-alcoholisch heeft zijn top nog niet bereikt.  Door het groeiend aantal bewuste klanten, worden hoogstaande mocktails steeds belangrijker. In de praktijk blijkt dat in de meeste horecazaken waar klanten een non-alcoholic bestellen, ze heel vaak een te duur en teleurstellend sapje met één of ander suikersiroopje en een tonic bovenop zien verschijnen. 
Tijdens deze demo proef je heerlijke smaakcombo’s en topgarneringen (waaronder goudspray) en krijg je handige tips om deze toppers te batchen, zodat je zelfs geen ervaren bartender hoeft te zijn om na het volgen van deze workshop heerlijke non-alcoholic cocktails te serveren aan je verwonderde gasten.
Lesgever
Maak kennis met onze mixologist Dave Aertgeerts, een gerespecteerde Head Bartender die aan het roer stond van ’s werelds beste bars.  Hij is steeds op de hoogte van de laatste nieuwigheden in de internationale barbusiness  en vertaalt deze in zijn nieuwste workshops.
Prijs

Gratis voor professionelen in de Horeca:

·        Werknemers en werkgevers in de horecasector (Paritair Comité 302)

Omdat deze workshop georganiseerd wordt door de vormingsorganisatie binnen sector geven we voorrang aan werkgevers met hun vast personeel. Voldoe je niet aan deze voorwaarden, dan kan je toch jouw interesse tonen. Mochten er plaatsen vrij zijn, dan ontvangen we je graag tijdens deze workshop.

 

Inschrijven noodzakelijk:  Klik hier om je in te schrijven voor de mocktailworkshop.

 

Dinsdag 7 februari om 9u30: Starten in de horeca

In organisatie van Horeca Vlaanderen
Docent: Filip Nicasi heeft jarenlange ervaring in de management- en communicatiesector specifiek voor horeca
Inschrijven: https://www.horecavlaanderen.be/starten-in-de-horeca-9.30u-bredene

Droom je ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of heb je de stap reeds gezet, maar zit je nog met een aantal vragen?
Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijg je een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.
Een greep uit de onderwerpen: opstartformaliteiten, ondernemingsvormen, financieringsmogelijkheden, concept, do's-and-dont's, personeel, aankoop,...
Gratis


Woensdag 8 februari
9u30: Overlaten of stopzetten van een horecazaak

In organisatie van Horeca Vlaanderen
Docent: Filip Nicasi heeft jarenlange ervaring in de management- en communicatiesector specifiek voor horeca
Inschrijven: https://www.horecavlaanderen.be/overlaten-of-stopzetten-van-een-horecazaak-9.30u-bredene

In deze opleiding krijgt u inzicht in de mogelijkheden om uw zaak over te laten. Met zo weinig mogelijk theorie en veel praktische voorbeelden geven we antwoord op o.a. volgende vragen:
- Op welke manier bepaalt u de overnameprijs?
- Hoe vindt u de geschikte overnemer?
- Hoe vergroot u de verkoopbaarheid van uw horecazaak?
- Wat als u er dan toch niet in slaagt om te verkopen, wat zijn dan de beste opties?
U krijgt ook een overzicht van de verschillende manieren om uw zaak over te laten (aandelen, handelsfonds, eenmanszaak, eigenaar, huurder,...) en de consequenties die dat heeft op de transactie.
Gratis

18u30: Netwerkmoment

UNIZO Foodclub & UNIZO Oostende verwachten jou voor een hapje en een drankje. De ideale gelegenheid om contacten te leggen en ondernemers te ontmoeten.
Deelname is gratis, inschrijven verplicht: Regine Verhoye, voorzitter UNIZO Foodclub, info@louise-brison.be, T 0478 21 19 58.