Programma 2019

 

Maandag 25 februari

12u tot 13u

Openingsreceptie Horecabeurs Bredene - op uitnodiging

14u tot 15.30u
Horeca Vlaanderen: Grensverleggend Ondernemen in de horeca
Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt steeds belangrijker voor ondernemers in de horeca, maar tegelijk zijn er heel wat drempels om er echt mee aan de slag te gaan. Het project 'Grensverleggend Ondernemen' wil die drempels wegwerken door horeca ondernemers te ondersteunen bij het starten met MVO.

Deze sessie biedt inspiratie voor ondernemers die graag zelf op weg willen gaan naar (meer) duurzaam ondernemen, maar nog niet helemaal weten hoe. We tonen met deze sessie dat je in jouw horecazaak vandaag al kan starten met grensverleggend ondernemen!

Grensverleggend Ondernemen is een project van ViaVia Tourism Academy, Joker en Horeca Vlaanderen, met de steun van MVO Vlaanderen.

Inschrijven kan via Hannelore Akkermans op hannelore@vvta.be
Meer info bij Greet Huybrechts op greet.huybrechts@joker.be

16u tot 17.30u
Workshop (H)eerlijk Digitaal
Als restauranteigenaar heeft u 1001 dingen waarmee u rekening moet houden, zoals koken, het runnen van uw zaak of het verwennen van uw gasten. Wanneer u beslist om het werk uit handen te geven, is het belangrijk om de juiste tools te kiezen en samen te werken met partners die u echt vooruit helpen. Hier wilt (H)eerlijk Digitaal u bij helpen, niet door het geven van saaie PowerPoint presentaties, maar door het organiseren van een sessie waar u met uw collega horeca-ondernemers kan sparren over u dagelijkse problemen.

Kampt u met problemen bij het inschrijven van studenten of flexi-jobbers, komt er veel kijken bij het up-to-date houden van uw voorraad, hoe treedt u het beste op bij no-shows tijdens drukke avonden en wat vertellen uw kassagegevens over uw gerechten? Wij nodigen u graag uit tot het houden van een discussie voor en door horeca-ondernemers om samen naar oplossingen te zoeken. Deel uw problemen met mede horeca-ondernemers opdat de horeca aan de kust maximaal floreert.

Inschrijven kan via http://get.apicbase.com/events/workshop-horecabeurs-bredene/

Dinsdag 26 februari

10u tot 12u

Horeca Vlaanderen: startersopleiding
Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan kunnen wij u helpen!

Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijgt u een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak. Docent Filip Nicasi is zaakvoerder van Horeca Partners en heeft jarenlange ervaring in de management- en communicatiesector specifiek voor Horeca.

Inschrijven via https://www.horecavlaanderen.be/startersopleidingen

14u tot 15.30u
Workshop (H)eerlijk Digitaal
Als restauranteigenaar heeft u 1001 dingen waarmee u rekening moet houden, zoals koken, het runnen van uw zaak of het verwennen van uw gasten. Wanneer u beslist om het werk uit handen te geven, is het belangrijk om de juiste tools te kiezen en samen te werken met partners die u echt vooruit helpen. Hier wilt (H)eerlijk Digitaal u bij helpen, niet door het geven van saaie PowerPoint presentaties, maar door het organiseren van een sessie waar u met uw collega horeca-ondernemers kan sparren over uw dagelijkse problemen.

Kampt u met problemen bij het inschrijven van studenten of flexi-jobbers, komt er veel kijken bij het up-to-date houden van uw voorraad, hoe treedt u het beste op bij no-shows tijdens drukke avonden en wat vertellen uw kassagegevens over uw gerechten? Wij nodigen u graag uit tot het houden van een discussie voor en door horeca-ondernemers om samen naar oplossingen te zoeken. Deel uw problemen en oplossingen met mede horeca-ondernemers opdat de horeca aan de kust maximaal floreert.

Inschrijven via https://get.apicbase.com/events/workshop-horecabeurs-bredene/

Woensdag 27 februari

10u tot 12u

Horeca Vlaanderen: infosessie overlaten en/of stopzetten van een horecazaak
In deze opleiding krijgt u inzicht in de mogelijkheden om uw zaak over te laten. Met zo weinig mogelijk theorie en veel praktische voorbeelden geven we antwoorden op o.a. de volgende vragen. Op welke manier bepaalt u de overnameprijs? Hoe vindt u de geschikte overnemer? Hoe vergroot u de verkoopbaarheid van uw horecazaak? Wat als u er dan toch niet in slaagt om te verkopen, wat zijn dan de beste opties?

U krijgt ook een overzicht van de verschillende manieren om uw zaak over te laten en de consequenties die dat heeft op de transactie.
Docent Filip Nicasi is zaakvoerder van Horeca Partners en heeft jarenlange ervaring in de management- en communicatiesector specifiek voor horeca.

Inschrijven kan via: https://www.horecavlaanderen.be/academie/overlaten-of-stopzetten-van-een-horecazaak/

19.30u tot 20.30u
Uitreiking Heureka! Award - op uitnodiging