Programma 2020
 

Opleidingen Horeca Vlaanderen:
 
Starten in de Horeca
Dinsdag 18 februari van 10:00 - 13:00
Klik hier om in te schrijven

Laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie.
Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan kunnen wij u helpen!
Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijgt u een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.

Een greep uit de onderwerpen:
- De opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen
- De vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap
- De financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds
- Juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?
- De Do’s & Don'ts: de juiste look & feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen
- Personeelsbeleid: geen of juist veel personeel
- Aankoopbeleid: goede leverancierscontracten


Overlaten of stopzetten van een horecazaak
Woensdag 19 februari van 10:00 - 13:00
Klik hier om in te schrijven

Hoe neem ik op een goede manier afscheid van mijn zaak?
In deze opleiding krijgt u inzicht in de mogelijkheden om uw zaak over te laten. Met zo weinig mogelijk theorie en veel praktische voorbeelden geven we antwoorden op o.a. de volgende vragen. Op welke manier bepaalt u de overnameprijs? Hoe vindt u de geschikte overnemer? Hoe vergroot u de verkoopbaarheid van uw horecazaak? Wat als u er dan toch niet in slaagt om te verkopen, wat zijn dan de beste opties?

U krijgt ook een overzicht van de verschillende manieren om uw zaak over te laten (aandelen, handelsfonds, eenmanszaak, eigenaar, huurder,…) en de consequenties die dat heeft op de transactie.

Docent: Filip Nicasi heeft jarenlange ervaring in de management- en communicatiesector specifiek voor horeca.

Meer info: Horeca Vlaanderen, info@horeca.be


Opleidingen Vives:

Blurring the new sales?
(Engels)
Woensdag 19 februari van 14:30 - 15:30
Door Ilse Duponcheel, docente graduaat Logies-, restaurant-, en cateringmanagement


The definition of a blur is something being unclear or smudged, or something that is unclear in a person's mind.Blur means to smudge or make something indistinct or hazy.
Todays customer of the hospitality industry lives in a Hazy world , with hazy habits.
During this workshop  we take you from what is Blurring in the hospitality industry
We show  you some excellent examples . We learn you how to cope with  the blurring trend in you management.

Menu-engineering: How to optimize your menu? (Engels)
Woensdag 19 februari van 15:30 - 16:30
Door Céline Leys, docente Bachelor Hotelmanagement


“To measure is to know.”
 
In managing your restaurant, maximizing your profit should be one of your main goals. Did you know that the average guest only looks 3 minutes at your menu-card before making a decision? Did you know that you can increase your restaurant turnover by 5% to 15% without major investments and with the same guest turnover?
 
Menu engineering is the practice of analyzing and strategically designing your menu to maximize restaurant profits. By highlighting your restaurant’s most popular and profitable items with menu psychology techniques, menu engineering constructs your menu in the most effective way.
 
In this masterclass, you will be introduced with the main principles of menu engineering. You will get some tips and tricks that are easy to implement, to maximize your turnover and guest satisfaction.